Ciasto:
- 2 szklanki mąki
- 2 dag drożdży
- 3-4 łyżki oleju
- woda
- sól, pieprz estragon, papryka
Dodatki:
- mała puszka koncentratu pomidorowego lub ketchup
- 30 dag pieczarek
- 30 dag parówek albo mięso
- 1 cebula
- 30 dag żółtego sera
Wyrobić w małej miseczce ciasto (musi być lepkie). Nasmarować tortownicę olejem. Ręką oblaną olejem ułożyć ciasto w tortownicy i uklepać. Na brzegach zrobić rant z ciasta.
Na wierzch wyłożyć koncentrat. Posypać 1/3 ilości żóltego sera utartego na grubej tarce. Wyłożyć wędlinę, pieczarki z cebulą, przekładać serem.
Można dodać wędzonego boczku pokrojonego w plastry - będzie pikantniejsze.
Na wierzch wysypać resztę sera.
Dodać przyprawy: sól, pieprz estragon, papryka. Piec ok. 50 minut.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz